Languages

H A S T

H A S T 1 (c) Geert Vandepoele
Genre

Jazz, Improvisation, Minimal, Rock

Influences

Tyft, Ben Monder, Human Feel, The Bad Touch, Car Bomb, Meshuggah

Bio

Met een recept van snoeiharde riff rock, minimale soundscapes en noise elementen, dat klinkt als een unieke mengeling tussen een Mondriaan en een Pollock, is H A S T mind-, ear- en heart-blowing. Een verkenning van extreme dynamieken, pure eenvoud en alles daartussenin.

 

H A S T, opgericht door altsaxofonist Rob Banken, is een instrumentale band met roots in jazz, rock en improvisatie. Hun typerende sound wordt het best omschreven als een onversaagde verkenning van verbluffende eenvoud, riffs, en vrije improvisatie.

 

Ubi Sunt (Waar zijn… {zij}?), is een deel van de Latijnse vraag “Ubi sunt qui ante nos fuerunt?” (Waar zijn zij die voor ons waren?’). Dit soort vraagstelling evolueerde tot een stijlfiguur in de Middeleeuwse poëzie, die voornamelijk werd gebruikt in de toen populaire elegieën (een verwijzing naar ‘Elegy’, het debuutalbum van H A S T).

 

Oorspronkelijk een uiting van een gevoel van nostalgie, werd het meer en meer een reflectie over vergankelijkheid en sterfelijkheid. De muziek op ‘Ubi Sunt’ werd geschreven en opgenomen in volle coronacrisis. Ubi Sunt: “Que sont mes amis devenus. Que j’avais de si près tenus. Et tant amés? …” (Rutebeuf).

 
2018 : Laureaat STORM! Contest
2017 : Winnaar Jazztract Gent Jazz Festival
2016 : Laureaat op Theater Aan Zee

Line-up

Rob Banken - alto saxophone

Artan Buleshkaj - guitar

Roeland Celis - guitar

Cyrille Obermüller - double bass

Elias Devoldere - drums

 

Bookings BENELUX: Dieter Craeye - ART-SPOT.BE

Downloads
Social
H A S T 1 (c) Geert Vandepoele
H A S T 2 (c) Geert Vandepoele
H A S T 3 (c) Geert Vandepoele