Languages

MATTHIAS VAN DEN BRANDE TRIO

Genre

Modern Jazz

Influences

Fly Trio / Mark Turner, Joe Henderson, Wayne Shorter

Bio

Matthias Van den Brande is een Belgische jazz saxofonist/componist die al bijna 8 jaar in Amsterdam woont. Intussen is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische jazzscene waar hij te zien is als sideman bij o.a het Tijs Klaassen Quintet, Motet, Basile Rahola Quartet, Saxkartel, Jelle Van Giel Group, ... Hij werd ook als solist uitgenodigd door het Brussels Jazz Orchestra, een project waarvan een concertfilm werd gerealiseerd.

 

In 2021 richtte Matthias zijn eigen trio op, waarin hij zich laat versterken door twee Nederlandse supertalenten: Tijs Klaassen (bas) en Wouter Kühne (drums). De intieme setting van een trio geeft de muzikanten een ongelofelijke vrijheid om nieuwe ritmische, melodische en harmonische ideeën uit te werken, met hun hechte vriendschap en sterke muzikale band als fundament. Terwijl ze op een moderne en eigen manier omgaan met de triobezetting (sax, bas en drums), blijft de muziek toegankelijk voor het publiek door sterke interplay en melodische composities, geworteld in de jazztraditie.

 

Al vanaf het begin werd de band opgepikt door meerdere programmeurs en competities. Zo wonnen ze in de zomer van 2022 zowel de ‘Grote Prijs Albert Michiels’ op de B-Jazz International Contest op Gent Jazz als de ‘Grand Prix’ op het Tremplin Jazz 'Concours Européen' in Avignon. In april 2022 brachten ze een eerst EP uit getiteld ‘Approaching The Present’, waarmee ze al een hele reeks concerten in Nederland, België en Frankrijk speelden. Op 15 juni 2023 komt hun debuutalbum ‘Three Sides of a Coin’ uit bij het Nederlandse label ZenneZ Records, gevolgd door een internationale release tour.

Line-up

Matthias Van den Brande - saxofoon

Tijs Klaassen - contrabas

Wouter Kühne - drums

Downloads
Social