Languages

BAS BULTEEL

Bas Bulteel (c) Pieter Clicteur
Genre

Jazz

Influences

Fred Hersch, Brad Mehldau

Bio

De Oostendse pianist en componist Bas Bulteel studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, en volgde masterclasses bij o.a. Barry Harris en Fred Hersch om zich als jazzpianist verder te ontwikkelen. Zijn virtuoze pianospel bracht hem op tal van podia doorheen Europa aan de zijde van o.a. Jean Warland Trio, Richard Rousselet, Ronny Verbiest, Phil Abraham, Toots Thielemans, Deborah Brown, Judy Niemack, Art Farmer, Clark Terry, Archie Shepp, Ronald Douglas, Johnny Griffin, Philip Catherine, ...

Toen Bas in 2014 de beslissing nam om voluit voor zijn eigen projecten te gaan, sleepte hij met zijn debuut
'Coming Home' (W.E.R.F. Records)  prompt de Klara- prijs voor beste CD in de categorie jazz in de wacht. Steeds bezig en zijn blik verruimend, voedt hij vandaag deze geesteskinderen op:

BAS BULTEEL SOLO

Piano Solo: Na een succesvol parcours als bandleader van zijn eigen trio en de avontuurlijke energiebom Wasdaman, dwong de coronaperiode Bas om het terug bij zichzelf te zoeken. Zo kwam hij tot een repertoire waarbij lyriek, touch en intimisme de bouwstenen vormen van zijn nieuwste artistieke uitdaging: muziek die eerder vanuit een stilte ontspruit en ongedwongen, lieflijk van aard en welgemanierd de weg naar de oppervlakte zoekt. Voor het artwork en algemene beeldvorming rond het project wordt samengewerkt met niemand minder dan Jan Frederik Deckock. De creaties gebeuren in de artistieke ruimte van Jan Frederik De Cock, waarbij Bas Bulteel zich voor de composities gedurende een week laat inspireren door zowel de bestaande als de te scheppen kunstwerken van Jan Frederik De Cock.

Piano Impro Lab (P.I.L.) is Bas' persoonlijk laboratorium, waarin hij on the spot solo pianoimprovisaties creëert:  "Ik start vanuit een volledige vrijheid en laat me inspireren door de flow en de mood van het moment. Ik ga op zoek naar innerlijke rust door te experimenteren. Comfortzones vergeet ik, grenzen zijn er ook niet. Zen, minimalistisch, mysterieus, gekleurd, verrassend, ... Voor mij werkt het als een vorm van meditatie."

Line-up

Bas Bulteel - piano & compositions

 

Bookings: Tom Heynssens - ART-SPOT.BE

Bas Bulteel (c) Pieter Clicteur